Będziemy potrzebować:
- rabarbar
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- 0,5 szklanki mleka
- 1 kostka margaryny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 jajka
- cukier puder do posypania
Mleko, margarynę i cukier rozgotowujemy w garnku i studzimy.
Dodajemy jajka, mąkę (przesiewamy przez sitko) i proszek do pieczenia.
Wszystko dokładnie mieszamy.
Wlewamy do blaszki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Na górę kładziemy obrany i pokrojony rabarbar.
Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy ok.50 minut. Sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto się upiekło.
Smacznego!
Ależ apetycznie wygląda :D Smacznego :D
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam rabarbarowego ciasta :)
OdpowiedzUsuńWarto spróbować ;)
OdpowiedzUsuńBardzo łatwo je zrobić - muszę go wypróbować :)
OdpowiedzUsuńApetyczne ciacho, może wypróbuję przepis. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńCiasto z rabarbarem?Uwielbiam!!!Pycha:-)))
OdpowiedzUsuń